Bas van der Hoorn

Bas van der Hoorn (BIG 19050998601) ging in 2015 deel uitmaken van de praktijk Psychiatrie te Voorschoten. Eerder was hij al jaren werkzaam in een andere praktijk in Voorschoten, waarmee we nu samenwerken.

Voorafgaand aan zijn opleiding tot psychiater werkte hij bij Parnassia in Den Haag. Zijn specialisatie tot psychiater rondde hij af in 2005, waarna hij ging werken als psychiater en leidinggevende bij de Parnassia Groep. Dit doet hij tot op de dag van vandaag.

Bas van der Hoorn is een specialist op het gebied van het behandelen van psychiatrische patiënten, zowel als meerdere stoornissen samengaan, maar ook voor enkelvoudige psychiatrische stoornissen. Hij ziet veel patiënten met een stemmingsstoornis, angststoornis, autisme of ADHD. Maar ook patiënten met een psychotische stoornis of een verslaving zijn bij hem op de goede plek. Op verzoek doet hij soms ook coaching. Uiteraard wordt dit niet gedekt door zorgverzekeraars. Clienten betalen dit zelf.

Sinds 2021 is hij EMDR therapeut voor ongecompliceerde trauma’s (VEN gecertificeerd). Hij zet EMDR in, als nodig, in lopende behandelingen.

Daarnaast werkt hij als gerechtelijk deskundige, waarbij hij rechtbanken adviseert (de zg. pro justitia onderzoeken) en vaak als supervisor optreedt. Hij is daarmee echt een allround psychiater.

Zijn intreden tot de praktijk zorgt ervoor dat hij als psychiater inhoudelijk breed kan blijven. In april 2021 herregistreerde hij zich wederom als psychiater cf. de landelijke eisen van de beroepsgroep voor 5 jaar.

Op de onafhankelijke website van zorgkaart Nederland wordt hij zelfs rond de 9 gewaardeerd vanwege zijn stijl, bereikbaarheid en herstelgerichtheid.

Bas van der Hoorn is op de vrijdag in de praktijk werkzaam. En soms op de maandagmiddag.

Laat gerust een bericht achter op de contactpagina voor vragen aan deze psychiater.